Asfalt Delme ve Çekirdek Sondaj

 


Karot sondaj nedir?

Karot sondajı, hazır asfalt veya beton tesislerinden temsili numuneler elde etmek için güvenilir bir yöntemdir. Gerçek yapı malzemelerinden alınan karotlar, malzeme kalitesini değerlendirmek veya tasarım özelliklerine uygunluğu doğrulamak için laboratuvar testleri için en iyi örnekleri sağlar.

Çekirdek örnekleme neden önemlidir? 

Günümüzün inşaat projelerinde, sondajların çoğu erişim açıklıkları oluşturmak veya beton yapılardan elektrik boruları geçirmek için yapılır. Bu gibi durumlarda, malzemenin çıkarılan kısmı olan çekirdek, hurda olarak atılır. Ancak, yapı malzemeleri test endüstrisinde geri dönüşüm birincil hedeftir.

Bu blog yazısı, karot delme teknikleri ve karot örnekleme ekipmanlarına odaklanacaktır. Asfalt ve betondan karot numunelerinin neden ve nasıl alınacağını tartışıyoruz. Son olarak, bazı farklı laboratuvar testlerinden bahsettik.

 Asfalt ve beton: numunelerin nasıl kullanılacağı

Asfalt veya betonun karot alma işlemi benzerdir, ancak bu malzemelerin her birinin örneklenmesinin nedenleri oldukça farklıdır. asfalt delme

Sıcak asfalt karışımı, mineral dolgu ve belirli miktarda ısıtılmış asfalt ile karıştırılır. Sıcak karışım henüz dövülebilirken uygulanır ve tesviye edilir, soğudukça mukavemet ve sertleşme kazanır ve silindir kompaktör ile sıkıştırılır. "Zor" olmayacak; aslında yumuşak kaldırımdır.

Asfalt kaplamalardan alt temelin kaldırılması, planlı bir kalite kontrol programının normal bir parçasıdır. Yeni üstyapı tesislerine yönelik tasarım spesifikasyonları, kurala uygunluk ve maliyet faktörlerini belirlemek için genellikle tasarımın gerçek kalınlık ve yoğunluk değerlerine karşı dikkate alınmasını sağlar. Laboratuarda hazırlanmış veya dökülmüş numuneler üzerinde gerçekleştirilen aynı testlerin bazıları için bitüm maça numuneleri de kullanılmıştır.

https://www.dizaynkarot.com.tr/sitemap.xml

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beton Delme